Home Kenmerken Natuur

Kenmerk: Natuur

Akkergeelster

Akkerplanten overleven op begraafplaatsen

Steeds meer typische akkerplanten leggen het loodje in akkers, maar weten te overleven op begraafplaatsen. Afgelopen jaren hebben floristen vele begraafplaatsen geïnventariseerd en zijn bijzondere en zeldzame soorten waargenomen.
akkerandoorn

Volkstuinen toevluchtsoord voor akkerplanten

Recente inventarisaties van volkstuincomplexen en akkers in Groningen en Drenthe tonen aan dat volkstuinen een belangrijk toevluchtsoord zijn geworden voor planten die zich niet meer kunnen handhaven in intensief bewerkte akkers.
project groen

Noord-Holland steunt 13 groene ideeën van vrijwilligers

De provincie Noord-Holland wil graag het vrijwilligerswerk in de natuur stimuleren. Daarvoor stelt de provincie tot en met 2016 jaarlijks ruim 600.000 euro beschikbaar.
Een Gewone Grootoor Vleermuis kijkt uit zijn holletje

Eind augustus: Nacht van de Vleermuis

In het laatste weekend van augustus (en de dagen ervoor) wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In heel Nederland en in Vlaanderen zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud. Op sommige plaatsen zijn er al vanaf woensdag excursies en lezingen.

Natuurmonumenten en Weleda voor bloemrijke natuur

Samen met Natuurmonumenten wil Weleda de bloemrijke natuur in te helpen herstellen. Daarom deden we in maart 2015 een oproep om ons te helpen....