Home Alle artikelen

Alle artikelen

Informatie over allerlei onderwerpen die met puur tuinieren te maken hebben.

bodembedekkers

7 Eetbare bodembedekkers

Bodembedekkers zijn een regelrechte aanwinst voor je tuin. Onkruid krijgt nauwelijks kans. Van alle bodembedekkers zijn de eetbare echt aan te raden. Ze zijn mooi, geuren vaak en zijn ook nog smakelijk!
Snijbiet

Zaaien in augustus en september

Hoewel we al ver in het moestuinseizoen zijn, kan er nog volop gezaaid worden. Je moet natuurlijk wel weten wat wel en wat niet. Hier is een lijstje zaaigoed voor de maanden augustus en september.
Plant

Planten en hun namen

De wetenschappelijke naamgeving van planten is niet statisch, doordat nieuwe kennis over verwantschappen van planten consequenties hebben voor die naamgeving.
lavameel

Steenmeel voor bodemverbetering

Steenmeel is een fijngemalen product dat een rol speelt bij de verbetering van de bodemvruchtbaarheid. Vooral in Duitstalige landen wordt het al langer en veelvuldig gebruikt.

Zaaien en planten in de volle grond in mei

Het is begin mei, stralend weer en de opgekweekte plantjes kunnen naar buiten. Ook kan er juist nu heel veel gezaaid worden. In de volle grond.
Compostbakken

Compost maken moeilijk? Nee hoor!

Composteren lukt vooral beginnende tuinliefhebbers niet altijd even goed. Daarom wat praktische tips. Want als je weet wat je wel en niet moet doen, is het eigenlijk heel makkelijk!
Venkelzaad

Bloeiende venkel en pastinaak

Wil je zaden oogsten en genieten van grote gele schermbloemen, laat dan de venkel en de pastinaak maar bloeien.

Rucola als bodembedekker

Je kent het wel, alle groente in de moestuin is ineens tegelijk klaar en voor je het weet is de rucola doorgeschoten. Wat doe je dan? Je gebruikt 'm als bodembedekker.

Stokken voor sperzie- of snijbonen

Prima bonenstaken zijn bamboe (tonkinstokken) uit de winkel, maar ook takken uit de natuur zijn bruikbaar.

Pronken met groente en kruiden

Wist je dat groente en kruiden ook boeiende bloeiers kunnen zijn? Verrijk je tuin eens met een bloeiende pronkboon, peul of dille. Opeten kan altijd nog.