Eind augustus: Nacht van de Vleermuis

Talloze activiteiten in Nederland en Vlaanderen

Een Gewone Grootoor Vleermuis kijkt uit zijn holletje
Een Gewone Grootoor Vleermuis kijkt uit zijn holletje

In het laatste weekend van augustus (en de dagen ervoor) wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In heel Nederland zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud. Een kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien!

In Nederland wordt het evenement gecoördineerd en gefaciliteerd door Vleermuiswerkgroep Nederland van de Zoogdiervereniging, in samenwerking met de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, verschillende lokale natuurverenigingen of zoogdierwerkgroepen en veel vrijwillige excursieleiders.

De activiteiten vinden plaats door het hele land en niet alleen in het weekend. Op sommige plaatsen zijn er al vanaf woensdag excursies en lezingen. Op de site kun je per provincie zien wat er waar en wanneer georganiseerd wordt. Ook in Vlaanderen zijn er activiteiten.

 

BRONNacht van de vleermuis
Vorig artikelBiologische bloembollen op de Keukenhof
Volgend artikelNauwere samenwerking Operatie Steenbreek, KNNV en IVN
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in