Home Uit & Actief

Uit & Actief

Informatie over allerlei activiteiten die met ecologisch verantwoord tuinieren te maken hebben.

Lekker naar de boer

45.000 mensen bezoekers tijdens Lekker Naar De Boer

In het weekend van 18 en 19 juni 2016 hebben bijna 45.000 mensen een biologische boerderij bezocht tijdens Lekker naar de Boer. Men kon een bezoek brengen aan in totaal 140 boeren en tuinders.
Ecologische tuinmarkt Alkmaar

6 en 7 mei 2016: Ecologische Plantendagen Alkmaar

Op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei 2016 tussen 9 en 16 uur houdt ecologisch volkstuinencomplex ATV de Rekere in Alkmaar weer haar jaarlijkse plantendagen.
Ecologsiche tuinmarkt Alkmaar

11 juni 2016: Ecologische tuinmarkt Alkmaar

Op zaterdag 11 juni tussen 9.00 en 16.00 uur is er een grote ecologische tuinmarkt op het terrein van volkstuinencomplex ATV de Rekere in Alkmaar.
Warmonderhof

14 april: Meelopen bij Warmonderhof

Op Warmonderhof in Dronten kun je biologisch-dynamisch tuinder, veehouder, fruitteler of akkerbouwer worden. Warmonderhof organiseert maandelijks een informatiedag. De eerstvolgende is donderdag 14 april.
Een Gewone Grootoor Vleermuis kijkt uit zijn holletje

Eind augustus: Nacht van de Vleermuis

In het laatste weekend van augustus (en de dagen ervoor) wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In heel Nederland en in Vlaanderen zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud. Op sommige plaatsen zijn er al vanaf woensdag excursies en lezingen.
Zaaigoed

Vanaf 30 maart: basiscursus zelf zaden telen

Hebt u een moestuin en lijkt het u leuk om zelf zaad te telen? Geeft u zich dan snel op voor de cursus eigen zaadteelt van Stichting Zaadgoed. De cursus wordt dit jaar voor de derde keer gegeven door Janneke Tops.

Cursus ecologisch moestuinieren bij De Bolster

Het delen van kennis is één van de kerntaken van De Bolster. Daarom is besloten om de handen in één te slaan met Janneke Tops van de Gezonde Moestuin. Klanten van De Bolster kunnen een ééndaagse cursus succesvol ecologisch moestuinieren volgen.
Zelf fruit plukken op de Olmenhorst

Zelf biologische appels en peren plukken

In Lisserbroek, in de regio Haarlem-Amsterdam, vind je in een oase van rust Landgoed de Olmenhorst. Iedereen is van harte welkom om op 31 oktober en 1 november 2015 biologische appelen en peren te komen plukken.
biologisch-dynamische boerderij 't Leeuweriksveld

24 oktober: Van Goede Grond Manifestatie

Goede grond biedt de mens alles dat hij nodig heeft: een bodem om op te staan, voeding en al dat hij nodig heeft om te leven, een fundament om zich te ontwikkelen. Wat is er nodig om grond tot 'goede grond' te maken?

22 september: BD imkers kring Fryslan opgericht

In Friesland is er sinds kort een BD-imkervereniging. Op dinsdag 22 september geeft Odin-imker Jos Willemse een lezing in Leeuwarden over het project 'bij,...