Rauwdouwers: kinderen met een moestuinabonnement

Leer zelfstandig moestuinieren met kant-en-klare moestuinpakketten

Nederland is massaal aan het moestuinieren. Even weg van de computer en tv, heerlijk de buitenlucht in. Je eigen groente kweken is populairder dan ooit. Ouders zijn enthousiast en zelfs kinderen leren hoe groenten groeien. Want wie vindt het nou niet geweldig om uiteindelijk die heerlijke verse, onbespoten groenten uit eigen tuin op je bord te krijgen?

Om gemotiveerd te blijven en ook daadwerkelijk succesvol te oogsten, kun je wel wat begeleiding gebruiken. Katja Schrijver en Caroline Frenken zijn daarom begin 2014 gestart met Rauwdouwers. Met de moestuinpakketten van deze webwinkel leer je zelfstandig moestuinieren. Ieder pakket bevat zaden voor één groente, zaaibenodigdheden en het Rauwdouwersboekje. Hierin staan naast duidelijke instructies ook moestuintips, puzzels en een lekker recept.

Het streven is om alle zaden biologisch te leveren. Dit lukt nog niet voor alle pakketten, deels omdat deze zaden niet beschikbaar zijn en deels omdat Katja en Caroline niet groot genoeg kunnen inkopen.

Voor meer informatie: rauwdouwers.nl

BRONBiojournaal
Vorig artikelNieuw bij Kopersporen: FELCO snoeischaren
Volgend artikel18 april: Workshop De eetbare tuin
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.