10 januari: Permacultuur biedt overvloed in eetbaar landschap

Fransjan de Waard en Patty Kluytmans starten in februari bij Boer Bos, op zijn Fortboerderij Dijkzicht te Aalsmeerderbrug, voor geïnteresseerden een cursus over het creëren van je eigen vitale eetbare landschap, oftewel Permacultuur.

Kort kennismaken met Permacultuur kan ook, op 10 januari tijdens de introductiedag. Wanneer je met Permacultuur aan de slag gaat, leer je overal de samenhang te zien, ongebruikte hulpbronnen en potentieel te herkennen en puur ecologische principes toe te passen. Zo kun je van de wereld om je heen een gezond paradijs maken, van balkon tot buurtspeeltuin, van achtertuin tot akkerland en van zandafgraving tot zorgboerderij.

Boer Bos: “Een permacultuur landschap ziet er mooi uit, levert gezond voedsel, promoot biodiversiteit, verbetert de bodemkwaliteit en heeft in de loop van de tijd steeds minder onderhoud nodig. Ik zie dit als een mooie aanvulling op onze schapenboerderij, waar mijn ouders ook al hun hele leven biologisch geboerd hebben.”

Klik hier voor de flyer.

 

Bron: Biojournaal

Vorig artikelWilde bijen mede achteruit door gebrek aan bloemen
Volgend artikelBollentelers reduceren kunstmest en bestrijdingsmiddelen
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.