Home Kenmerken Drenthe

Kenmerk: Drenthe

Lekker naar de boer

45.000 mensen bezoekers tijdens Lekker Naar De Boer

In het weekend van 18 en 19 juni 2016 hebben bijna 45.000 mensen een biologische boerderij bezocht tijdens Lekker naar de Boer. Men kon een bezoek brengen aan in totaal 140 boeren en tuinders.
akkerandoorn

Volkstuinen toevluchtsoord voor akkerplanten

Recente inventarisaties van volkstuincomplexen en akkers in Groningen en Drenthe tonen aan dat volkstuinen een belangrijk toevluchtsoord zijn geworden voor planten die zich niet meer kunnen handhaven in intensief bewerkte akkers.
Een Gewone Grootoor Vleermuis kijkt uit zijn holletje

Eind augustus: Nacht van de Vleermuis

In het laatste weekend van augustus (en de dagen ervoor) wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In heel Nederland en in Vlaanderen zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud. Op sommige plaatsen zijn er al vanaf woensdag excursies en lezingen.
biologisch-dynamische boerderij 't Leeuweriksveld

24 oktober: Van Goede Grond Manifestatie

Goede grond biedt de mens alles dat hij nodig heeft: een bodem om op te staan, voeding en al dat hij nodig heeft om te leven, een fundament om zich te ontwikkelen. Wat is er nodig om grond tot 'goede grond' te maken?

November: bodem- en compostworkshops in Noord- Midden- en Zuid-Nederland

Janneke Tops van Gezonde Moestuin organiseert in november op verschillende locaties een dagcursus voor moestuinders. Een gezonde moestuinbodem: het begin van een succesvolle moestuin....