45.000 mensen bezoekers tijdens Lekker Naar De Boer

Tijdens Lekker naar de Boer kreeg het Europese keurmerk voor biologisch extra aandacht.

Lekker naar de boer

In het weekend van 18 en 19 juni 2016 hebben bijna 45.000 mensen een biologische boerderij bezocht tijdens Lekker naar de Boer. Men kon een bezoek brengen aan in totaal 140 boeren en tuinders. Er kon worden genoten van rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen. Ook konden de bezoekers zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt en op welke manier biologische producten worden geproduceerd.

Veel biologische boeren en tuinders vertelden hun enthousiaste verhalen over het boerenleven en lieten hun producten zien, ruiken, voelen en proeven. Daarnaast konden ze tastbaar maken wat biologische bedrijfsvoering inhoudt en ingaan op vragen van bezoekers.

Tijdens Lekker naar de Boer kreeg het Europese keurmerk voor biologisch extra aandacht. Biologisch groeit! En dat is logisch, want het zijn producten die diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentech-vrij zijn. Het officiële keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden.

Tijdens het Lekker naar de Boer weekend  konden de bezoekers met eigen ogen zien dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is.

Het hele jaar door activiteiten

Enthousiast geworden? Biologische boeren en tuinders zijn niet alleen te bezoeken tijdens het Lekker naar de Boer weekend. Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats bij biologische bedrijven, zoals excursies, workshops, plukdagen en rondleidingen waarbij de boer je van alles kan vertellen over zijn boerderij en over de biologische landbouw. Op www.lekkernaardeboer.nl/agenda staat welke biologische boerderijen in de overige (zomer)maanden een open dag of activiteit organiseren.

BRONLekker naar de boer
Vorig artikelBionext haalt halve ton op voor zaadbank
Volgend artikelPlanten en hun namen
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in