Biologische asperge seizoensproduct voor liefhebbers

Willem&Drees, gestart in 2009, levert inmiddels lokale groenten en fruit aan zo’n 200 supermarkten in Nederland. Vanaf de start zijn de groenten die Willem&Drees aan de supermarkten levert biologisch geteeld. Op enkele uitzonderingen na, zoals boeren die biologisch zijn in omschakeling of te klein zijn om officiële certificering te halen”, zo licht Rianne van Doorn van Willem&Drees toe.

Willem&Drees heeft een strenge selectie voor zijn boeren. Duurzaamheid en kwaliteit moet hoog in het vaandel staan. “Dit zorgt soms voor onduidelijkheid bij de klant, maar Willem&Drees hoopt dat de klant Willem&Drees als keurmerk ziet. Dat ze weten: groente en fruit van dit bedrijf is altijd met zorg geteeld. Willem&Drees wil juist de kleinere boeren steunen, vandaar dat we dit beleid houden.”

De asperges van Willem&Drees, die in de supermarkt te vinden zijn, zijn van Skal-gecertificeerde telers afkomstig. Rianne vertelt dat het seizoen net als in de conventionele markt ook voor de biologische asperges dit jaar vroeg van start is gegaan. Volgens haar verliep de start van het seizoen echter niet anders dan andere jaren. “Over het algemeen start het aspergeseizoen rustig. Ik betwijfel of het vervroegen van het seizoen meer vraag op kan leveren. Aan het begin van het seizoen weten vooral de echte liefhebbers de asperges te vinden. En zij hebben ook een flink bedrag over voor de eerste biologische asperges. Aan de start van het seizoen lagen onze bio-asperges namelijk nog voor gemiddeld 11,99 euro per pond in het supermarktschap. Een deel van de supermarktondernemers besluit om zodra het seizoen van start gaat al biologische asperges te bestellen. We merken echter dat er ook een groep is die even twee weken wacht, zodat ze de asperges tegen een lagere prijs in de winkel kunnen leggen.”

Bron: Biojournaal

Vorig artikelPuurDichtbij: Puur voedsel bestellen van boeren dichtbij
Volgend artikelMei: Zelf bio-aardbeien plukken in Ter Loft (België)
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.