Home Kenmerken Biologisch

Kenmerk: Biologisch

Lekker naar de boer

45.000 mensen bezoekers tijdens Lekker Naar De Boer

In het weekend van 18 en 19 juni 2016 hebben bijna 45.000 mensen een biologische boerderij bezocht tijdens Lekker naar de Boer. Men kon een bezoek brengen aan in totaal 140 boeren en tuinders.
Ecologische tuinmarkt Alkmaar

6 en 7 mei 2016: Ecologische Plantendagen Alkmaar

Op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei 2016 tussen 9 en 16 uur houdt ecologisch volkstuinencomplex ATV de Rekere in Alkmaar weer haar jaarlijkse plantendagen.

Intratuin introduceert biologische bloeiers

Volgens tuincentrumketen Intratuin blijkt dat de interesse voor biologische planten van steeds meer Nederlanders groeit. Het biologisch groenassortiment zal het komende jaar worden uitgebreid.
biobollenteelt

Tekort biologische bloembollen dreigt

Er moeten snel telers overschakelen van gangbare naar biologische bloembollenteelt, anders dreigt er een tekort aan biologische bollen. Dat bleek tijdens de oriƫntatiedag Ecologische Bloembollenteelt.
Warmonderhof

14 april: Meelopen bij Warmonderhof

Op Warmonderhof in Dronten kun je biologisch-dynamisch tuinder, veehouder, fruitteler of akkerbouwer worden. Warmonderhof organiseert maandelijks een informatiedag. De eerstvolgende is donderdag 14 april.
Keukenhof

Biologische bloembollen op de Keukenhof

Drie kwekers zijn een samenwerking aangegaan voor hun assortiment biologische bloembollen. In de Keukenhof 2016 bloeit een deel van dit assortiment.
Zaaigoed

Vanaf 30 maart: basiscursus zelf zaden telen

Hebt u een moestuin en lijkt het u leuk om zelf zaad te telen? Geeft u zich dan snel op voor de cursus eigen zaadteelt van Stichting Zaadgoed. De cursus wordt dit jaar voor de derde keer gegeven door Janneke Tops.
Groei biologische sector 2015

Nederlandse biologische sector groeit in 2015

De Nederlandse biologische sector is in 2015 verder gegroeid. Het aantal bij Skal Biocontrole geregistreerde bedrijven is toegenomen naar 3.977. Van deze bedrijven zijn 1.508 landbouwbedrijven.

Eerste editie ‘Agroecology in action’ blijkt schot in de roos

Op maandag 16 november 2015 vindt de eerste transdisciplinaire meeting over agro-ecologie, 'Agroecology in action', plaats in Leuven. Iedereen met interesse in agro-ecologie is welkom: wetenschappers, boeren, ngo's, adviseurs, consumenten en lokale voedselinitiatieven.
Zelf fruit plukken op de Olmenhorst

Zelf biologische appels en peren plukken

In Lisserbroek, in de regio Haarlem-Amsterdam, vind je in een oase van rust Landgoed de Olmenhorst. Iedereen is van harte welkom om op 31 oktober en 1 november 2015 biologische appelen en peren te komen plukken.