BoerPelleboer helpt om stadsboer te worden

Begonnen wordt met de aanleg van een biologische zelfpluktuin

Een aftandse boerderij in the middle of nowhere...

Inwoners uit de omgeving van Zwolle die zelf stadsboer willen worden, kunnen dit doen op de stadsboerderij van BoerPelleboer. “We willen graag samen met u vorm geven aan de boerderij bij Stadshagen, aan de Hasselterdijk 43a – onderaan de Mastenbroeker brug. Zaterdag 25 april om 10:30 uur gaan we het startschot geven voor dit initiatief”, vertelt BoerPelleboer.

Concreet betekent dit dat er in eerste instantie begonnen zal worden met de aanleg van een biologische zelfpluktuin. In deze tuin kunnen geïnteresseerden participeren/meehelpen. Voor de toekomst zijn nog meer vernieuwende ideeën en mogelijkheden (onder andere uw eigen ‘smultuin’ beheren, adopteer een koe, of u mag uw eigen idee aanbrengen bij BoerPelleboer). Kortom, zelf een ‘Stadsboer’ worden.

Met de stadsboerderij hoopt BoerPelleboer bewoners uit de omgeving een beeld te geven hoe alles in de natuur groeit en bloeit en hoe lekker biologische groenten vers van eigen land zijn. Jong en oud mogen meebeleven van het boerenleven. Een ieder zal zich er zo van bewust worden hoe belangrijk gezond, puur en eerlijk voedsel smaakt en hoe het tot stand komt.

Voor meer informatie: boerpelleboer.nl en polderzichtmastenbroek.nl

BRONBiojournaal
Vorig artikelEenvoudig zelf bestuiven met metselbijen
Volgend artikelNatuurmonumenten en Weleda voor bloemrijke natuur
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.