Home Kenmerken Stadstuin

Kenmerk: Stadstuin

groendak

Vierhonderd km2 platte daken wachten op vergroening

De visienota ‘Groen en water in de stad’ van tweedekamerleden Leenders en Jacobi richt zich op vergroening van de stad om zo een leefbare en gezonde leefomgeving, meer biodiversiteit en beter waterbeheer te creëren.
groendak

Rotterdam past subsidie voor groene daken aan

In 2016 blijft de subsidie voor groene daken in Rotterdam 25 euro per m2. Daarna wordt de subsidie afgebouwd tot eind 2020, of tot de pot leeg is.
De hele voortuin betegeld...

Nauwere samenwerking Operatie Steenbreek, KNNV en IVN

Operatie Steenbreek en IVN en de KNNV gaan nog intensiever samenwerken. Operatie Steenbreek is een organisatie die bewoners en bedrijven wil enthousiasmeren hun eigen tuin te vergroenen.
Groen dak

Subsidie voor groene daken in Den Haag en Amsterdam

Groen in grote steden hoeft niet beperkt te blijven tot tuinen, parken en plantsoenen. Steeds meer gemeenten ontdekken de mogelijkheden van groene daken, de aanleg van "groen" op platte en licht hellende daken.

Met weinig werk toch een groene tuin

Een tegeltuin lijkt misschien veel goedkoper en makkelijker te onderhouden dan een tuin met veel planten, maar dat is schijn. Groene tuinen hebben bovendien grote voordelen boven betegelde tuinen. Hier tips voor een onderhoudsarme groene tuin.
Groene tuin

Nederlandse Bijenhouders Vereniging tekent Manifest De Levende Tuin

Een nieuwe partij heeft zich aangesloten bij het Manifest De Levende Tuin: de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NVB). De Levende Tuin is een concept voor het realiseren van tuinen en andere buitenruimten waarin de natuur te zien, voelen, horen, ruiken én proeven is.

Open dag bij zorgtuin en stadskwekerij Mens en Tuin

Op zaterdag 5 september is er een open dag bij zorgtuin en stadskwekerij Mens en Tuin in Den Haag. Deze dag staat in het...

Zo ontwikkel je een buurtmoestuin

Stadslandbouw is populair, maar ermee beginnen is nog best lastig. Dat merken ook bewoners die een buurtmoestuin willen oprichten. Voor iedereen met plannen hiervoor...

Tuin de Es genomineerd voor Stadslandbouw Award

Het concept Portiehouderschap van Tuinderij de Es is genomineerd voor de RABO Stadslandbouw Award 2015. Via deze unieke constructie kunnen mensen aandeelhouder worden van...

BoerPelleboer helpt om stadsboer te worden

Inwoners uit de omgeving van Zwolle die zelf stadsboer willen worden, kunnen dit doen op de stadsboerderij van BoerPelleboer. "We willen graag samen met...