Crowdfunding Natural Bulbs

Crowdfunding-campagne binnen 1 dag door het doelbedrag

Afgelopen zaterdag 20 juni lanceerde Natural Bulbs een crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd welke binnen 1 dag door het doelbedrag heen schoot. Daarmee gaat het project door. Binnen 27 uur stond de teller op ruim 15.000 euro.

Ondernemer Robert Heemskerk legt uit wat hij hiermee wil bereiken: “Biologische bloembollen zijn al vroeg in het voorjaar goed voor de bijen en dat blije lentegevoel. Samen met jou willen we de teelt zo duurzaam mogelijk maken en laten graag Natural Bulbs bloeien door heel Europa. Om echt het verschil te maken gaan we met jouw support in Duitsland nog dit jaar de groei naar 1 miljoen natuurlijke bloembollen maken.”

Waarom biologische bloembollen? “In de traditionele intensieve bollenteelt wordt nog veel met bestrijdingsmiddelen en kunstmest gewerkt. Gevolg: bijensterfte, gezondheidsklachten bij mensen en een bodem die steeds verder uitgeput raakt, wat weer de kans op ziektes en plagen vergroot. Bijzonder jammer. Juist omdat er wel degelijk goede alternatieven bestaan. Een aantal kwekers werkt al met duurzame teelt methodes met als uitgangspunt een gezonde bodem. De ‘Natural Bulbs’ zijn sterker omdat we ze in de teelt langzamer laten groeien en daardoor beter bestand zijn tegen ziektes. Want als wij goed zorgen voor de bodem, zorgt de bodem goed voor ons. En voor de generaties na ons…”

Voor meer informatie: oneplanetcrowd.com en naturalbulbs.nl

BRONBiojournaal
Vorig artikel4 juli: Festival zet bodem in het zonnetje
Volgend artikelVideoreportage bij bio-fruitteler William Pouw
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.