Videoreportage bij bio-fruitteler William Pouw

De Natuur en Milieufederatie Utrecht heeft de onderstaande videoreportage gemaakt op het biologische fruitteeltbedrijf van William Pouw in Schalkwijk. Hij teelt er appelen, peren en pruimen. De Natuur en Milieu Federatie is dit jaar gestart met de campagne duurzame boeren. In deze campagne gaat de Natuur en Milieufederatie op zoek naar de meest duurzame initiatieven

De Natuur en Milieufederatie Utrecht heeft de onderstaande videoreportage gemaakt op het biologische fruitteeltbedrijf van William Pouw in Schalkwijk. Hij teelt er appelen, peren en pruimen. De Natuur en Milieu Federatie is dit jaar gestart met de campagne duurzame boeren. In deze campagne gaat de Natuur en Milieufederatie op zoek naar de meest duurzame initiatieven in de provincie Utrecht. Dit kan zijn op het gebied van energie, samenwerking met burgers, bodembeheer, soortenrijkdom, en dergelijke.

William legt uit wat er allemaal komt kijken bij biologisch telen. Zo vertelt hij onder meer hoe hij ziektes en plagen voorkomt door nuttige insecten in te zetten. Hij laat ook nog zien hoe het bodemleven er uitziet. “Bodem is leven. In mijn bodem zit gewoon heel veel leven. Daar ben ik eigenlijk best wel trots op.”

[row][double_paragraph] [/double_paragraph][double_paragraph] [/double_paragraph] [/row]

Ken jij een duurzame boer? Meld hem/haar dan aan op deze pagina.

Voor meer informatie: williampouw.nl