Perziksteen: duurzame bodembedekker

Alternatief voor grind, houtsnippers, cacaodoppen en bestrating

Nocciolo uit Marijenkampen heeft onlangs, na een testperiode van tien jaar, de perziksteen als bodembedekker geïntroduceerd in Nederland. De perziksteen is de hardhouten kern van de perzik. Door de structuur ligt het product zeker 25 jaar en is het geschikt voor alle tuindoeleinden, maar ook dakterrassen vanwege het lage gewicht.

Het dient als alternatief voor grind, houtsnippers, cacaodoppen en zeker ook voor bestrating. Daarnaast is het ook slakwerend en mede daardoor is het met geen van de bestaande producten te vergelijken. “Onder andere door de structuur kunnen we spreken van een natuurlijk en duurzaam en onderhoudsarm product. “Binnen een jaar na de introductie leveren wij nu ook al in België en Duitsland en binnenkort Engeland”, vertelt Nelleke de Ligt van Nocciolo.

Nocciolo staat ook met regelmaat op beurzen om het product ‘live’ te laten zien, zoals op 28 maart tijdens H’eerlijk Groen in Boskoop.

Voor meer informatie: nocciolo.nl

Vorig artikelDigitale tool beschikbaar voor betere leefomstandigheden voor de bij
Volgend artikelNieuw bij Kopersporen: FELCO snoeischaren
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.