Home Kenmerken Siertuin

Kenmerk: Siertuin

bodembedekkers

7 Eetbare bodembedekkers

Bodembedekkers zijn een regelrechte aanwinst voor je tuin. Onkruid krijgt nauwelijks kans. Van alle bodembedekkers zijn de eetbare echt aan te raden. Ze zijn mooi, geuren vaak en zijn ook nog smakelijk!
Bella op het gras

Een duurzame tuin

Als je kiest voor een milieuvriendelijke en duurzame tuin, dan vraagt dit ook een aparte denkwijze. Websites, tijdschriften, boeken kunnen je hierbij op weg helpen.
Compostbakken

Compost maken moeilijk? Nee hoor!

Composteren lukt vooral beginnende tuinliefhebbers niet altijd even goed. Daarom wat praktische tips. Want als je weet wat je wel en niet moet doen, is het eigenlijk heel makkelijk!

Intratuin introduceert biologische bloeiers

Volgens tuincentrumketen Intratuin blijkt dat de interesse voor biologische planten van steeds meer Nederlanders groeit. Het biologisch groenassortiment zal het komende jaar worden uitgebreid.
Venkelzaad

Bloeiende venkel en pastinaak

Wil je zaden oogsten en genieten van grote gele schermbloemen, laat dan de venkel en de pastinaak maar bloeien.

Rucola als bodembedekker

Je kent het wel, alle groente in de moestuin is ineens tegelijk klaar en voor je het weet is de rucola doorgeschoten. Wat doe je dan? Je gebruikt 'm als bodembedekker.

Pronken met groente en kruiden

Wist je dat groente en kruiden ook boeiende bloeiers kunnen zijn? Verrijk je tuin eens met een bloeiende pronkboon, peul of dille. Opeten kan altijd nog.

De voordelen van compost

Compost is een zeer goed bemestingsproduct. Het kan kort voor het zaaien worden aangebracht, belemmert de wortelgroei niet en levert een kant-en-klaar ecosysteem als aanvulling en versterking van de bodembiologie.
Waterplanten en tuinvijver

Woeste wilde waterplanten

De inheemse Wateraardbei (Comarum palustre) is niet eetbaar, maar wat een prachtexemplaar! Pas wel op met het aanplanten in eigen tuin; puur inheemse soorten als deze kunnen andere soorten bij de vijver verdringen en woekeren.
De hele voortuin betegeld...

Nauwere samenwerking Operatie Steenbreek, KNNV en IVN

Operatie Steenbreek en IVN en de KNNV gaan nog intensiever samenwerken. Operatie Steenbreek is een organisatie die bewoners en bedrijven wil enthousiasmeren hun eigen tuin te vergroenen.