Steeds meer Duitsers telen zelf biologische groenten en fruit

Steeds meer Duitsers hechten waarde aan biologisch geteelde producten. In opdracht van de Duitse bouwmarkt Toom ondervroeg onderzoeksinstituut Forsa begin februari circa 1.000 Duitse tuinbezitters. Hieruit bleek dat 68% van de ondervraagden bij de consumptie van groenten en fruit op bio-kwaliteit letten. Bovendien teelt één op de twee Duitse tuinbezitters zelf groenten, fruit of kruiden. De helft hiervan let ook bij zaden, plantgoed, grond en bemesting op bio-kwaliteit.

De redenen voor de eigen teelt variëren: 73% van de hobbytuinders plant zelf, omdat ze dat leuk vinden. Ongeveer twee derde doet het vanwege de betere smaak en 61% teelt omdat consumptie van de eigen oogst gezonder is. Bovendien wordt duidelijk dat het werken in de tuin niet alleen iets voor de oudere generatie is. Bij de teelt van groenten en fruit zijn de 18- tot 29-jarigen net zo ijverig als de 60+ generatie. Bijzonder actief zijn echter Duitsers van rond de 50 jaar.

46% van de ondervraagden die niet in hun eigen tuin actief zijn, gaven aan dat hen daarvoor de tijd ontbreekt. Circa één derde zei geen ‘groene vingers’ te hebben.

Bron: Biojournaal

Vorig artikelBinnenkijken bij bio-glastuinbouwbedrijf BioVerbeek
Volgend artikelPuurDichtbij: Puur voedsel bestellen van boeren dichtbij
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.