Subsidie voor groene daken in Amstelveen

EUR 200.000,- beschikbaar voor de aanleg van groene daken op bedrijfspanden en huizen.

Groendak

Beplante daken hebben tal van voordelen. Zo blijft een groen dak koeler waardoor de levensduur van het dak verdubbelt. Ook werken groene daken als een spons en kunnen ze 60 tot 80 procent meer water vast houden dan een onbegroeid dak. Op die manier wordt wateroverlast op straat en in huis voorkomen.

Daarnaast zorgt beplanting op daken voor geluiddemping en werkt het mee aan het behoud of herstel van bedreigde diersoorten en planten, zoals bijvoorbeeld vogels en bijen.

Overweeg je een groen dak en woon je in Amstelveen? Dan kun je gebruik maken van een subsidieregeling. Er is € 200.000,- beschikbaar gesteld voor de aanleg van groene daken op bedrijfspanden en huizen. Met deze subsidieregeling wil de gemeente inwoners en bedrijven tussen 2016 en 2020 stimuleren meer beplanting aan te brengen op hun eigen gebouwen.

Elk gebouw dat in Amstelveen staat, minimaal 3 jaar oud is en een dak heeft van minimaal 15m² komt in principe voor subsidie in aanmerking.

Meer informatie over deze subsidieregeling is te vinden op de site van de gemeente Amstelveen.

BRONGemeente Amstelveen
Vorig artikelEen duurzame tuin
Volgend artikelVerscheidenheid aan plantensoorten maakt bodem gezond
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in