Home Kenmerken Noord-Holland

Kenmerk: Noord-Holland

Groendak

Subsidie voor groene daken in Amstelveen

Beplante daken hebben tal van voordelen. Inwoners van Amstelveen kunnen de komende jaren gebruik maken van een gemeentelijke subsidieregeling.
Lekker naar de boer

45.000 mensen bezoekers tijdens Lekker Naar De Boer

In het weekend van 18 en 19 juni 2016 hebben bijna 45.000 mensen een biologische boerderij bezocht tijdens Lekker naar de Boer. Men kon een bezoek brengen aan in totaal 140 boeren en tuinders.
Ecologische tuinmarkt Alkmaar

6 en 7 mei 2016: Ecologische Plantendagen Alkmaar

Op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei 2016 tussen 9 en 16 uur houdt ecologisch volkstuinencomplex ATV de Rekere in Alkmaar weer haar jaarlijkse plantendagen.
Ecologsiche tuinmarkt Alkmaar

11 juni 2016: Ecologische tuinmarkt Alkmaar

Op zaterdag 11 juni tussen 9.00 en 16.00 uur is er een grote ecologische tuinmarkt op het terrein van volkstuinencomplex ATV de Rekere in Alkmaar.
project groen

Noord-Holland steunt 13 groene ideeën van vrijwilligers

De provincie Noord-Holland wil graag het vrijwilligerswerk in de natuur stimuleren. Daarvoor stelt de provincie tot en met 2016 jaarlijks ruim 600.000 euro beschikbaar.
Een Gewone Grootoor Vleermuis kijkt uit zijn holletje

Eind augustus: Nacht van de Vleermuis

In het laatste weekend van augustus (en de dagen ervoor) wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In heel Nederland en in Vlaanderen zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud. Op sommige plaatsen zijn er al vanaf woensdag excursies en lezingen.
Groen dak

Subsidie voor groene daken in Den Haag en Amsterdam

Groen in grote steden hoeft niet beperkt te blijven tot tuinen, parken en plantsoenen. Steeds meer gemeenten ontdekken de mogelijkheden van groene daken, de aanleg van "groen" op platte en licht hellende daken.
Zelf fruit plukken op de Olmenhorst

Zelf biologische appels en peren plukken

In Lisserbroek, in de regio Haarlem-Amsterdam, vind je in een oase van rust Landgoed de Olmenhorst. Iedereen is van harte welkom om op 31 oktober en 1 november 2015 biologische appelen en peren te komen plukken.

Pop up center Gaaf Groen geopend in Alkmaar

Op 30 augustus is het Gaaf Groen Pop Up Center in Alkmaar geopend. De deelnemers en bezoekers waren meer dan enthousiast. De bezoekers bleven urenlang 'plakken'...

Gouden Roerdomp voor biologische bollenboer

De biologische bollenboer Huiberts uit St. Maartensbrug is de winnaar van de Gouden Roerdomp. Gedeputeerde Bond reikte hem deze prijs uit tijdens het Congres...