Een duurzame tuin

Duurzaam tuinieren is vooral een kwestie van loslaten

Bella op het gras

In elke tuin zijn graspartijen belangrijk. Kinderen spelen er op, of je kunt er uren lui lekker op genieten. En gras neemt water op en laat het door in de bodem, niet onbelangrijk in ons steeds natter klimaat. Graszoden leggen is een goed alternatief voor gras zaaien. In een duurzame tuin hebben we er dan ook oog voor dat deze graszoden eveneens duurzaam zijn.

Tips voor een duurzame tuin

Als je kiest voor een milieuvriendelijke en duurzame tuin, dan vraagt dit ook een aparte denkwijze. Websites, tijdschriften, boeken kunnen je hierbij op weg helpen. We zetten hieronder graag een paar kenmerken en tips op een rijtje.

  • Inheemse planten doen het beter dan ingevoerde planten. Laat de natuur zijn gang gaan en zijn natuurlijke selectie doorvoeren. Uiteindelijk blijven die planten over die het het beste doen.
  • Zorg er in je duurzame tuin voor dat er gelaagde begroeiing is. Dit is ook het geval in de natuur.
  • Laat de natuur zijn werk doen om zichzelf te onderhouden. Ga je daarin mee, dan heb je relatief weinig onderhoud aan je tuin.
  • Uiteindelijk komt er in je tuin een harmonieus samenspel tussen planten, dieren en de mens.

Lees het hele artikel op Duurzaam Nieuws

BRONDuurzaam Nieuws
Vorig artikelHuismus genetisch veranderd sinds de jaren 80
Volgend artikelSubsidie voor groene daken in Amstelveen
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in