14 april: Meelopen bij Warmonderhof

Informatiedag opleiding BD-landbouw op 14 april 2016

Warmonderhof

Op Warmonderhof in Dronten kun je biologisch-dynamisch tuinder, veehouder, fruitteler of akkerbouwer worden. Wil je een keertje meelopen op een van onze schoolboerderijen? Kom dan naar de informatiedag en meeloopdag op donderdag 14 april. De studenten van dit mbo in voltijd of deeltijd zijn zonder uitzondering mensen die een bewuste keuze maken voor een groene opleiding vol praktijkervaring, jongeren en volwassenen die houden van leren door te doen, van buiten werken met planten en dieren. Mensen die duurzaamheid en goed zorgen voor de wereld belangrijk vinden.

Dit landbouw-mbo staat letterlijk op drie boerderijen, midden in Flevoland. De studenten leren, werken én wonen hier. ’s Morgens zitten ze in de klas, ’s middags werken ze op het land, in de kas, in de boomgaard of in de stallen. Werken op het land, mét het land en met de dieren, geeft een bepaalde verantwoordelijkheid. Je leeft mee met het ritme van de seizoenen, de planten en het vee. Je ontdekt dat ook jij deel uitmaakt van dat ritme. Studenten komen uit binnen- en buitenland. Zonder uitzondering zeggen ze dat Warmonderhof een indruk achterlaat voor de rest van hun leven.

Warmonderhof organiseert maandelijks een informatiedag. De eerstvolgende is donderdag 14 april. Geïnteresseerden voor de voltijd- of de deeltijdopleiding kunnen zich daarvoor aanmelden via de website van Warmonderhof.

BRONBiojournaal
Vorig artikelNauwere samenwerking Operatie Steenbreek, KNNV en IVN
Volgend artikelWoeste wilde waterplanten
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in