22 juni: Open dag op kwekerij de Hexenketel

Zondag 14 juni houdt kwekerij de Hexenketel in Eelde een open dag. De Hexenketel is een kwekerij waar op milieuvriendelijke wijze bijzonder fruit wordt geteeld. Dit fruit (en ook bloemen die op de kwekerij groeien) wordt op ambachtelijke wijze verwerkt tot jam en sap. “Sinds vorig jaar zijn we helaas niet meer biologisch gecertificeerd. We zijn

Zondag 14 juni houdt kwekerij de Hexenketel in Eelde een open dag. De Hexenketel is een kwekerij waar op milieuvriendelijke wijze bijzonder fruit wordt geteeld. Dit fruit (en ook bloemen die op de kwekerij groeien) wordt op ambachtelijke wijze verwerkt tot jam en sap. “Sinds vorig jaar zijn we helaas niet meer biologisch gecertificeerd. We zijn te kleinschalig, en het kan voor ons niet uit. Maar we werken volledig volgens de richtlijnen van Skal”, zo licht Grietje van der Meulen van de Hexenketel toe.

De kwekerij is opgezet om mensen kennis te laten maken met fruit dat hier moeiteloos wil groeien, maar waarvan weinig mensen weten dat het eetbaar is. Denk aan berberis, lijsterbes, sleedoorn en rozenbottels.

Op de open dag kunt u rondkijken op dit magische plekje, u kunt er koffie of thee drinken en producten van de Hexenketel proeven en kopen. De open dag is van 11:00 uur tot 17:00 uur. De Hexenketel ligt aan de Weeakkerweg in Eelde.

Bron: Biojournaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER