21 en 22 juni: Open erf bij 160 biologische boeren en tuinders

Steeds meer mensen ontdekken de smaak en kwaliteit van biologische producten. Tijdens het Lekker naar de Boer-weekend op 21 en 22 juni krijgt iedereen de kans om de mensen achter die producten ontmoeten en zien wat biologisch boeren in de praktijk betekent. Verspreid over Nederland houden 160 biologische boeren en tuinders open erf. Ketenorganisatie Bionext verwacht circa 60.000 bezoekers.

De deelnemende biologische boerenbedrijven pakken groot uit op 21 en 22 juni: er zijn rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei (kinder)activiteiten. Bezoekers zien, ruiken, proeven en ervaren het boerenleven en kunnen kennis maken met de boer en met zijn passie voor het vak. Ga eens zelf appelsap persen, kaas proeven of een koe knuffelen. Kinderen kunnen wol vilten, in de hooiberg spelen of jonge dieren aaien.

Men kan er ook voor kiezen om op de fiets te springen en de geur van het platteland op te snuiven. Er zijn mooie nieuwe fietstochten uitgestippeld van de stad naar de biologische boer in de buurt. De fietsroutes starten op 25 verschillende plekken in Nederland en zijn gratis te downloaden via www.lekkernaardeboer.nl/fietsroutes.

Bron: Biojournaal

 

Vorig artikel21 juni: Bio-stadsmoestuin op Stadslandgoed De Franciscushof
Volgend artikel22 juni: Open dag op kwekerij de Hexenketel
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.