31 mei: Velt-ecotuindagen

In het weekend van 31 mei 2014 stellen 178 ecologische tuinders hun zonder pesticiden, herbiciden of kunstmeststof onderhouden tuin open tijdens de Velt-ecotuindagen. Dat zijn er zo’n dertig meer dan bij de vorige editie. Iedereen is welkom om te komen kijken naar de bloemenpracht en rijke groente- en fruitoogsten die de tuinders laten zien. Dit

In het weekend van 31 mei 2014 stellen 178 ecologische tuinders hun zonder pesticiden, herbiciden of kunstmeststof onderhouden tuin open tijdens de Velt-ecotuindagen. Dat zijn er zo’n dertig meer dan bij de vorige editie. Iedereen is welkom om te komen kijken naar de bloemenpracht en rijke groente- en fruitoogsten die de tuinders laten zien. Dit illustreert dat het zonder chemische hulpmiddelen ook kan, als je maar wilt luisteren en kijken naar de natuur.

De Velt-ecotuindagen vinden plaats op 31 mei en 1 juni 2014. 54 tuinen in Nederland en 124 tuinen in Vlaanderen nemen deel. De openingstijden zijn terug te vinden op de website. Ontdek het programma van de Velt-ecotuindagen op www.velt.be/ecotuindagen.

Bron: Biojournaal