Lavendelmulch tegen slakken

Slakken houden niet van de frisse geur

Lavendel is een van onze favorieten in de tuin. Niet alleen vanwege de bijzondere kleur en geur die je direct aan de zomer doen denken, maar ook omdat je er zoveel mee kan. Je kunt er bijvoorbeeld prima mulch van maken.

Lavendel

Lavendel is een van onze favorieten in de tuin. Niet alleen vanwege de bijzondere kleur en geur die je direct aan de zomer doen denken, maar ook omdat je er zoveel mee kan. Wil je de bloemen drogen dan kun je de lavendel snoeien tijdens of aan het eind van de bloei (augstus/september). Zoals bekend krijgt je wasgoed een heerlijke geur als je een linnen zakje met deze gedroogde bloemetjes in de linnenkast legt. Maar ook in de keuken kun je er alle kanten mee op. Op internet zijn er talloze bijzondere recepten met lavendel te vinden.

Minder bekend is dat je het snoeimateriaal ook heel goed kunt gebruiken als mulch. Slakken zijn helemaal niet gecharmeerd van de frisse geur en gaan er spoorslags vandoor. Veel lavendel betekent uiteraard veel mulch. Je kunt dan volop snoeien op het moment dat je mulch nodig hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER