Home Kenmerken Tuintip

Kenmerk: Tuintip

bodembedekkers

7 Eetbare bodembedekkers

Bodembedekkers zijn een regelrechte aanwinst voor je tuin. Onkruid krijgt nauwelijks kans. Van alle bodembedekkers zijn de eetbare echt aan te raden. Ze zijn mooi, geuren vaak en zijn ook nog smakelijk!

Rucola als bodembedekker

Je kent het wel, alle groente in de moestuin is ineens tegelijk klaar en voor je het weet is de rucola doorgeschoten. Wat doe je dan? Je gebruikt 'm als bodembedekker.

Stokken voor sperzie- of snijbonen

Prima bonenstaken zijn bamboe (tonkinstokken) uit de winkel, maar ook takken uit de natuur zijn bruikbaar.
Boomspiegel met mulch

Gras remt groei andere planten

Planten kunnen voordelige effecten hebben op elkaar, maar ze kunnen elkaar ook in de weg zitten. Het is goed om rond jonge bomen en bessenstruiken de grond rond de stammetjes vrij te houden van begroeiing.

Zzzzoem: ook bijen zijn dol op kruiden

Ook bijen en hommels zijn dol op tuinkruiden. Met bijvoorbeeld rozemarijn, lavendel, marjolein, venkel en tijm doe je ze dan ook een groot plezier.
Lavendel

Lavendelmulch tegen slakken

Lavendel is een van onze favorieten in de tuin. Niet alleen vanwege de bijzondere kleur en geur die je direct aan de zomer doen denken, maar ook omdat je er zoveel mee kan. Je kunt er bijvoorbeeld prima mulch van maken.
Koude grond

Wees niet te strikt

Het is goed om zaai-instructies op te volgen, maar wees hier niet te strikt in. Gebruik je ervaring en gevoel om de juiste omstandigheden te bepalen. Wacht liever op de juiste omstandigheden, dan blindelings de zaaikalender te volgen.
Paardebloemzaadje

Vals zaaibed

Nee, "vals zaaibed" is geen scheldwoord. Het is een term die gebruikt wordt voor een stuk grond dat je zaaiklaar maakt, een flinke tijd voordat je er echt wilt zaaien.