Home Kenmerken Bodem

Kenmerk: Bodem

bodembedekkers

7 Eetbare bodembedekkers

Bodembedekkers zijn een regelrechte aanwinst voor je tuin. Onkruid krijgt nauwelijks kans. Van alle bodembedekkers zijn de eetbare echt aan te raden. Ze zijn mooi, geuren vaak en zijn ook nog smakelijk!
Wilde planten

Verscheidenheid aan plantensoorten maakt bodem gezond

Een grote diversiteit aan plantensoorten is de sleutel tot een goede bodemstructuur en daarmee tot een gezonde bodem. Dit is aangetoond door onderzoekers uit Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland.
lavameel

Steenmeel voor bodemverbetering

Steenmeel is een fijngemalen product dat een rol speelt bij de verbetering van de bodemvruchtbaarheid. Vooral in Duitstalige landen wordt het al langer en veelvuldig gebruikt.
Compostbakken

Compost maken moeilijk? Nee hoor!

Composteren lukt vooral beginnende tuinliefhebbers niet altijd even goed. Daarom wat praktische tips. Want als je weet wat je wel en niet moet doen, is het eigenlijk heel makkelijk!

De voordelen van compost

Compost is een zeer goed bemestingsproduct. Het kan kort voor het zaaien worden aangebracht, belemmert de wortelgroei niet en levert een kant-en-klaar ecosysteem als aanvulling en versterking van de bodembiologie.
De hele voortuin betegeld...

Nauwere samenwerking Operatie Steenbreek, KNNV en IVN

Operatie Steenbreek en IVN en de KNNV gaan nog intensiever samenwerken. Operatie Steenbreek is een organisatie die bewoners en bedrijven wil enthousiasmeren hun eigen tuin te vergroenen.
Boomspiegel met mulch

Gras remt groei andere planten

Planten kunnen voordelige effecten hebben op elkaar, maar ze kunnen elkaar ook in de weg zitten. Het is goed om rond jonge bomen en bessenstruiken de grond rond de stammetjes vrij te houden van begroeiing.
Lavendel

Lavendelmulch tegen slakken

Lavendel is een van onze favorieten in de tuin. Niet alleen vanwege de bijzondere kleur en geur die je direct aan de zomer doen denken, maar ook omdat je er zoveel mee kan. Je kunt er bijvoorbeeld prima mulch van maken.

Met weinig werk toch een groene tuin

Een tegeltuin lijkt misschien veel goedkoper en makkelijker te onderhouden dan een tuin met veel planten, maar dat is schijn. Groene tuinen hebben bovendien grote voordelen boven betegelde tuinen. Hier tips voor een onderhoudsarme groene tuin.

Hoe plantenwortels en schimmels verstoppertje spelen

Verschillende gewassen die samen een vegetatie vormen, groeien beter dan wanneer er maar één soort groeit. Maar hoe werkt dat? Welke processen onder de grond zorgen ervoor dat deze gewassen samen beter groeien?