Online gidsen voor drachtplanten

Nectar en pollen centraal

Vlinders
Bron: www.biolib.de

Een drachtplant is een plant die in de vorm van nectar en pollen voedsel levert aan insecten zoals de vlinder, de wesp, de zweefvlieg en de bij. Op hun beurt zorgen deze insecten voor de bestuiving van de plant waardoor deze vruchten en zaden kan maken. De zaden vormen de essentie van het voortbestaan van de plant.

Het is dus een win-win-situatie voor zowel de vlinder en de bij, als de plant. Ze varen er allemaal wel bij, ook de vogels die de zaden nodig hebben als voedsel.

Op www.drachtplanten.nl zie je een ruim overzicht van vlinder- en bijenplanten waaronder ook bomen, heesters, bollen en rotsplanten.

In de online gidsen www.wildebijen.nl en insectenplanten.nl kun je eveneens zoeken naar interessante, meestal inheemse insectenplanten of drachtplanten.

Ook op bijenhouden.nl vind je informatie en als je www.imkerpedia.nl raadpleegt dan krijg je een enorm aanbod van drachtplanten, waarbij ook nog eens de bloeitijd staat vermeld.

Vorig artikelTekort biologische bloembollen dreigt
Volgend artikelLage sterfte van Nederlandse honingbijenvolken deze winter
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in