Home Kenmerken Insecten

Kenmerk: Insecten

Pronken met groente en kruiden

Wist je dat groente en kruiden ook boeiende bloeiers kunnen zijn? Verrijk je tuin eens met een bloeiende pronkboon, peul of dille. Opeten kan altijd nog.
Bijen op een raat

Lage sterfte van Nederlandse honingbijenvolken deze winter

Sinds jaren is de wintersterfte onder bijenvolken niet zo laag geweest als afgelopen winter. In 2011 schommelde de uitval nog rond de 20%, Dit jaar is het slechts 6,5%.
Vlinders

Online gidsen voor drachtplanten

Een drachtplant is een plant die in de vorm van nectar en pollen voedsel levert aan insecten die op hun beurt weer zorgen voor de bestuiving. Online-gidsen wijzen de weg naar dergelijke waardevolle planten.

Zzzzoem: ook bijen zijn dol op kruiden

Ook bijen en hommels zijn dol op tuinkruiden. Met bijvoorbeeld rozemarijn, lavendel, marjolein, venkel en tijm doe je ze dan ook een groot plezier.
Grote parelmoervlinder

Licht herstel vlinderstand Nederland

Tussen 2006 en 2015 is in Nederland het aantal vlinders van 20 verschillende soorten toegenomen. Van 11 soorten nam het aantal af. Bij de overige 21 soorten dagvlinders bleef de stand gelijk.
Genietend van het zonnetje op een herfstaster

Aan het werk in je tuin? Help vlinders en bijen!

Binnenkort gaan we weer aan de slag in de tuin. Als we zorgen voor voedselaanbod voor vlinders en bijen het hele jaar door kunnen...
Rups van de vierkantvlekuil

Stiekeme rupsen in je tuin

Ook in de winter zijn er rupsen actief. Vooral ’s nachts kun je in de tuin rupsen tegenkomen van agaatvlinder, vierkantvlekuil en huismoeder, drie algemene nachtvlinders. Als je er een ziet, of het nu een rups is of de vlinder, geeft hem dan door via de Jaarrond Tuintelling