Home Kenmerken Zaad

Kenmerk: Zaad

Snijbiet

Zaaien in augustus en september

Hoewel we al ver in het moestuinseizoen zijn, kan er nog volop gezaaid worden. Je moet natuurlijk wel weten wat wel en wat niet. Hier is een lijstje zaaigoed voor de maanden augustus en september.
Zaadbank

Bionext haalt halve ton op voor zaadbank

Biologische koepelorganisatie Bionext heeft binnen zes weken 50.000 euro binnengehaald voor project 'De Grootste Zaadbank van Nederland'.
De grootste zaadbank van Nederland

Campagne tegen patenten op natuurlijke planteigenschappen

De onlangs door Bionext (branche-organisatie voor de biologische landbouw) gelanceerde campagne tegen octrooi op natuurlijke eigenschappen van planten krijgt veel steun.
Venkelzaad

Bloeiende venkel en pastinaak

Wil je zaden oogsten en genieten van grote gele schermbloemen, laat dan de venkel en de pastinaak maar bloeien.
Zaaigoed

Vanaf 30 maart: basiscursus zelf zaden telen

Hebt u een moestuin en lijkt het u leuk om zelf zaad te telen? Geeft u zich dan snel op voor de cursus eigen zaadteelt van Stichting Zaadgoed. De cursus wordt dit jaar voor de derde keer gegeven door Janneke Tops.
Kiemzaden

Zelf kiemzaden kiemen

De Peuleschil uit Rottevalle introduceerde in 2012 een lijn 'Doe 't lekker zelf'-kiemzaden.

Oud zaad heeft gouden toekomst

Sommige plantenrassen en graangewassen worden met uitsterven bedreigd. Biologisch zadenteler Jan Velema steekt daar een stokje voor. Met zijn bedrijf De zaderij teelt hij...

28 februari en 1 maart: Reclaim the Seeds zadenweekend

Op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen zal op 28 februari en 1 maart het Reclaim the Seeds Zadenweekend gehouden worden. Het is de vierde landelijke...