Vanaf 30 maart: basiscursus zelf zaden telen

Cursus zaadteelt voor moestuinders

Zaaigoed

Hebt u een moestuin en lijkt het u leuk om zelf zaad te telen? Geeft u zich dan snel op voor de cursus eigen zaadteelt van Stichting Zaadgoed. De cursus wordt dit jaar voor de derde keer gegeven door Janneke Tops. Zij heeft veel ervaring heeft met het geven van cursussen aan moestuinders.

De cursus bestaat uit twee middagen; een zaaidag in het voorjaar en een oogstdag in het najaar. Tijdens de cursus leert u hoe zaadvermeerdering in zijn werk gaat en hoe u zaadteelt kunt inpassen in uw vruchtwisseling. U krijgt praktische tips over het telen, oogsten, drogen en bewaren van zaden in de moestuin.

De kosten voor de cursus bedragen 75 euro per persoon. Dit is inclusief cursusmateriaal en koffie en thee. U kunt zich ook opgeven met uw volkstuinvereniging. De kosten bedragen dan 500 euro voor de hele vereniging. Voorwaarde hierbij is dat u een binnenruimte heeft waar het theorie gedeelte van de cursus gegeven kan worden.

De eerste cursusdag (zaaidag) is op woensdag 30 maart en zal plaatsvinden in Utrecht. Bij meer dan 20 aanmeldingen wordt een tweede zaaidag gepland. Het programma van de cursus vindt u hier.

Meer info op www.zaadgoed.nl

BRONZaadgoed - Biologische zaadteelt en veredeling
Vorig artikelSubsidie voor groene daken in Den Haag en Amsterdam
Volgend artikelLente ontwikkelt zich tergend traag
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in