22 september: BD imkers kring Fryslan opgericht

Warme samenwerking met de kring Noord.

In Friesland is er sinds kort een BD-imkervereniging. Op dinsdag 22 september geeft Odin-imker Jos Willemse een lezing in Leeuwarden over het project ‘bij, boer en burger’.

Jacob Hein Faber: “Sinds het voorjaar van dit jaar zijn we een aantal keren bij elkaar geweest om een B(iologisch)D(ynamisch)-imkers kring op te richten. Er was wel een kring Noord, maar die omvat Friesland, Groningen, Drenthe en de Waddeneilanden en de bijeenkomsten worden gehouden in Meppel. Wij denken, dat er draagvlak is voor een kleinere kring in Friesland. De kring Friesland is er nu ook: BD imkers kring Fryslan.”

De bijeenkomsten houden ze voorlopig in Leeuwarden. Samen hebben de imkers een heel programma van lezingen/activiteiten in elkaar gezet. Van september 2015 tot en met maart 2016. Tijdens deze lezingen/activiteiten zal er ook een boekentafel (uiteraard over bijen) zijn.

BRONBiojournaal
Vorig artikelGroei van vraag en aanbod nodig in biobloembollen
Volgend artikelBiodynamische bodems beter bestand tegen klimaatschommelingen
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.