Groei van vraag en aanbod nodig in biobloembollen

Meer telers en variatie nodig voor echte kanteling

Bij op krokus

Er is genoeg vraag naar biologische bloembollen, maar voor een echte kanteling zijn meer telers nodig. Zowel Robert Heemskerk, eigenaar van Natural Bulbs, en bollenboer John Huiberts, hopen op groei van zowel vraag als aanbod. “De biologische teler moet er zeker van kunnen zijn dat hij ook in de toekomst voor een betere prijs zijn bol kan verkopen. Alleen dan zullen meer telers willen omschakelen naar biologisch”, zegt Robert in een reportage op OneWorld.

Robert wil voor komend seizoen naar 1 miljoen verkochte duurzame bollen. Hij neemt bollen af van zes telers en na verpakking verkoopt hij ze via de eigen websop en winkels van anderen. Het eerste jaar verkocht hij een kwart miljoen bollen – nu nog met name in Nederland. Dit jaar wil hij groeien naar één miljoen verkochte bollen.

John streeft naar meer variatie in het aanbod. “We waren al zo lang alleen maar bezig met meer en meer, en vooral meer van hetzelfde. Meer hyacinten. Meer narcissen. Meer tulpen. Dat is voor de bodem niet houdbaar.”

Klik hier om het gehele artikel te lezen.

BRONBiojournaal
Vorig artikelWilde bijen spelen grote rol bij appeloogst
Volgend artikel22 september: BD imkers kring Fryslan opgericht
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.