De Bolster maakt van de tuin een restaurant

Bijdrage aan landelijke Zaaidag voor Bijen en Vlinders

“Als producent en veredelaar van biologische zaden willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de landelijke zaaidag voor Bijen en Vlinders”, vertelt Frank Vosselman van De Bolster. Door bloemen te zaaien die bij uitstek geschikt zijn voor insecten, wordt de tuin niet alleen mooi maar ook een restaurant. Een plek waar Bijen en Vlinders kunnen smullen en op hun beurt weer andere dieren aantrekken.

Tijdens de internationale dag van de aarde, op 22 april, is het ook de landelijke zaaidag voor Bijen en Vlinders. Deze dag wordt al een aantal jaar gepromoot door imker Pim Lemmers. Tijdens de voorgaande edities werd opgeroepen om onbewerkte stukjes grond en braakliggende terreinen met bloemenmengsels in te zaaien die Bijen en Vlinders aantrokken. Behalve dat hiermee de dieren werden geholpen konden de deelnemers hun eigen woonomgeving verfraaien en een meer natuurlijke uitstraling geven.

Het bloemenzaad T├╝bingermengsel zal gepromoot worden en tot 27 april met korting worden verkocht. Dit biologische mengsel kan worden gezaaid in de tuin of akkerrand en is een eenjarig mengsel. Het mengsel bestaat uit zaden van uitheemse en cultuurplanten zoals phacelia, boekweit, gele mosterd, koriander, juffertje in het groen, goudsbloem enz. Dit bloemenveld, dat tot juni gezaaid kan worden, is een lust voor het oog en een lekkernij voor Bij en Vlinder.

Klik hier voor meer informatie en de blog.

BRONBiojournaal
Vorig artikel18 april: Workshop De eetbare tuin
Volgend artikelEenvoudig zelf bestuiven met metselbijen
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.