Nederlandse Bijenhouders Vereniging tekent Manifest De Levende Tuin

Stimulering groene tuinen

Groene tuin
Laat tuinen zo natuurlijk mogelijk zijn.

Een nieuwe partij heeft zich aangesloten bij het Manifest De Levende Tuin: de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NVB). Dat gebeurde tijdens de Garden Retaildagen in Hazerswoude. Tuinbranche Nederland bracht daar De Levende Tuin (www.delevendetuin.nl) onder de aandacht van tuincentra, waaronder Intratuin. De Bijenhouders Vereniging draagt het concept een warm hart toe en zal het verder uitdragen.

“We willen graag meehelpen om het vergroenen van tuinen te stimuleren”, aldus Wouter Schouwstra van de NVB. “Daarmee is een breed belang gediend, maar ook specifiek dat van de bijen. Levende tuinen, met veel bloeiende planten, zijn essentieel voor het in stand houden van een gezonde bijenpopulatie. En dat is weer goed voor de biodiversiteit, de bestuiving van fruit en andere gewassen en voor de productie van honing.” De NVB behartigt de belangen van imkers in alle delen van Nederland.

De Levende Tuin is een concept – ontwikkeld door Branchevereniging VHG – voor het realiseren van tuinen en andere buitenruimten waarin de natuur te zien, voelen, horen, ruiken én proeven is. Door gebruik van groen en natuurlijke materialen ontstaat een prettige omgeving voor mens en dier. Bovendien biedt een levende tuin tal van voordelen: de groene omgeving vangt fijnstof en CO2 op en houdt regenwater langer vast. Daarnaast verhoogt zo’n tuin de waarde van de woning.

BRONDe Groene Stad
Vorig artikelWees niet te strikt
Volgend artikelHoe plantenwortels en schimmels verstoppertje spelen
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.