Rotterdam past subsidie voor groene daken aan

Subsidieregeling wordt stapsgewijs afgebouwd

groendak

In 2016 blijft de subsidie voor groene daken in Rotterdam 25 euro per vierkante meter. Daarna wordt de subsidie geleidelijk afgebouwd. In 2017 en 2018 is 20 euro per m2 beschikbaar en 15 euro per m2 in 2019 en 2020. De subsidie loopt door tot eind 2020, of zoveel eerder als het geld op is.

In Rotterdam ligt inmiddels 220.000 m2 groene daken. Het verlagen van het subsidiebedrag vormt een geleidelijke overgang naar een eventuele verplichtstelling voor groene daken op bijvoorbeeld nieuwe woningen en kantoren in Rotterdam. Per 1 mei aanstaande is ook een verhoging van het waterbergend vermogen van toepassing.

De gewijzigde subsidieregeling gaat uit van een waterbergend vermogen van minimaal 25 liter per m2. Door deze eis op te hogen van 15 liter naar 25 liter per m2 wordt het waterbergend vermogen van groene daken vergroot. Hierdoor wordt het rioolsysteem bij hevige regenval minder belast en is de kans op wateroverlast op straat kleiner.

De gemeente Rotterdam sluit daarbij aan op de marktontwikkeling: bij de meeste leveranciers van groene daken zijn producten beschikbaar met een waterberging van minimaal 25 liter per m2. Alle aanvragen die vanaf 1 mei worden ingediend dienen hieraan te voldoen. De aanvragen van voor 1 mei worden nog conform de oude subsidieregeling beoordeeld.

BRONGemeente Rotterdam
Vorig artikelLage sterfte van Nederlandse honingbijenvolken deze winter
Volgend artikelPronken met groente en kruiden
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in