Home Kenmerken Zuid-Holland

Kenmerk: Zuid-Holland

Bij op bloem

Handreiking voor bijenlandschap

Praktische handvatten voor de inrichting van een bijvriendelijk landschap.
groendak

Rotterdam past subsidie voor groene daken aan

In 2016 blijft de subsidie voor groene daken in Rotterdam 25 euro per m2. Daarna wordt de subsidie afgebouwd tot eind 2020, of tot de pot leeg is.
Een Gewone Grootoor Vleermuis kijkt uit zijn holletje

Eind augustus: Nacht van de Vleermuis

In het laatste weekend van augustus (en de dagen ervoor) wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In heel Nederland en in Vlaanderen zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud. Op sommige plaatsen zijn er al vanaf woensdag excursies en lezingen.
Keukenhof

Biologische bloembollen op de Keukenhof

Drie kwekers zijn een samenwerking aangegaan voor hun assortiment biologische bloembollen. In de Keukenhof 2016 bloeit een deel van dit assortiment.
Groen dak

Subsidie voor groene daken in Den Haag en Amsterdam

Groen in grote steden hoeft niet beperkt te blijven tot tuinen, parken en plantsoenen. Steeds meer gemeenten ontdekken de mogelijkheden van groene daken, de aanleg van "groen" op platte en licht hellende daken.

Open dag bij zorgtuin en stadskwekerij Mens en Tuin

Op zaterdag 5 september is er een open dag bij zorgtuin en stadskwekerij Mens en Tuin in Den Haag. Deze dag staat in het...

20 en 21 juni : Gaaf Groen in Den Haag

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni vindt Gaaf Groen plaats in Den Haag. "Dit is een eigentijdse en sprankelende beurs voor mensen die...