Subsidie voor groene daken in Den Haag en Amsterdam

Steeds meer steden ontdekken de mogelijkheden van groene daken

Groen dak

Groen in grote steden hoeft niet beperkt te blijven tot tuinen, parken en plantsoenen, hoe welkom die ook zijn voor het gezond maken en houden van de stedelijke omgeving. Steeds meer gemeenten in binnen- en buitenland ontdekken de mogelijkheden van groene daken, de aanleg van “groen” op platte en licht hellende daken.

De gemeente Amsterdam hoopt dat voor eind 2018 50.000 vierkante meter Amsterdamse platte daken mede dankzij de subsidieregeling “groen” zal zijn geworden. De gemeente subsidieert 50% van de kosten, tot een maximum van 30 euro per vierkante meter.

Ook Den Haag heeft met ingang van 1 februari jl. een tijdelijke subsidieregeling ingevoerd, waarbij huiseigenaren en vve’s een subsidie kunnen krijgen. De Haagse regeling ziet er net weer even anders uit dan de Amsterdamse, maar de doelstelling is dezelfde: vergroening van de daken. Hagenaars kunnen 25 euro subsidie krijgen per vierkante meter groen dak, tot een maximum van 10.000 euro per aanvraag. De minimale omvang van het groene dak is 20 vierkante meter. De gemeente heeft 600.000 euro ter beschikking voor de groene daken. Als het geld op is, houdt de regeling op.

BRONDe Groene Stad
Vorig artikelGras remt groei andere planten
Volgend artikelVanaf 30 maart: basiscursus zelf zaden telen
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in