Biologische bloembollen voor bijen

Gangbare bollenteelt een van de meest vervuilende takken van landbouw

Bij op krokus

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Om bijen te helpen is het goed om biologische bollen te planten. Want bijen zijn gevoelig voor chemische bestrijdingsmiddelen. En juist de gangbare bollenteelt gebruikt veel bestrijdingsmiddelen. In Assen zijn de biologische krokusbollen onder meer in de Noabershop te koop.

Krokussen, narcissen en tulpen geven een fleurig gezicht in het voorjaar. Helaas gaan er in de gangbare bloembollenteelt ontzettend veel bestrijdingsmiddelen om. De gangbare bollenteelt is een van de meest vervuilende takken van landbouw. Al deze gifstoffen komen in het milieu terecht, maar ook in de bollen zelf. Een milieuvriendelijke manier van telen maakt dus juist bij bloembollen een groot verschil.

Bijensterfte en ziekte onder bijen is nog steeds aan de orde van de dag. Daarom is het van belang om de bijen te ondersteunen door biologische bloembollen te kopen. Biologisch-dynamische imkers hebben de handen ineen geslagen en een bloembollenteler de opdracht gegeven om bollen biologisch te telen. De kleurige mix van biologische krokusbolletjes is onder andere te koop in de Noabershop in Assen.

Zie ook de folder (PDF) over biologische bloembollen voor bijen.

BRONBiojournaal
Vorig artikelNovember: bodem- en compostworkshops in Noord- Midden- en Zuid-Nederland
Volgend artikelIntratuin neemt drastische maatregelen om bij te beschermen
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.