Eerste editie ‘Agroecology in action’ blijkt schot in de roos

Kennisuitwisseling tussen boeren, burgers en wetenschappers.

Op maandag 16 november vindt de eerste transdisciplinaire meeting over agro-ecologie, ‘Agroecology in action’, plaats in Leuven. De initiatiefnemers, samenwerkingsverbanden Giraf en het Leerplatform Agro-ecologie, stimuleren samenwerkingen over de grenzen heen door wetenschappers en boeren kennis te laten uitwisselen met verschillende maatschappelijke actoren. Een schot in de roos want de interesse blijkt zeer groot. Zo krijgt agro-ecologie dat een echt duurzame landbouw en duurzaam voedselsysteem nastreeft, steeds meer voet aan de grond.

Agro-ecologie zoekt naar technieken en praktijken waar samenwerking met de natuur centraal staat. Agro-ecologie stopt niet bij de ondernemers maar betrekt ook de burger. Verschillende initiatiefnemers van succesvolle burgerinitiatieven in Vlaanderen en Nederland, delen hun ervaringen.

Het volledige programma van de studiedag is beschikbaar op de website van BioForum. Iedereen met interesse in agro-ecologie is welkom: wetenschappers, boeren, ngo’s, adviseurs, consumenten en lokale voedselinitiatieven.

Vorig artikelUtrechtse perentelers zien effecten van regenwormen
Volgend artikelCursus ecologisch moestuinieren bij De Bolster
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in