Nederlandse biologische sector groeit in 2015

Gelderland telt de meeste biologische bedrijven

Groei biologische sector 2015

De Nederlandse biologische sector is in 2015 verder gegroeid. Het aantal bij Skal Biocontrole geregistreerde bedrijven is toegenomen naar 3.977. Van deze bedrijven zijn 1.508 landbouwbedrijven.

In 2015 hebben 485 nieuwe bedrijven zich geregistreerd bij Skal, waarvan 137 landbouwbedrijven. Ongeveer een derde hiervan vervaardigen biologische producten. De overige nieuwe bedrijven zijn handels-, opslag- en/of importbedrijven.

Het totale geregistreerde landbouwareaal is in 2015 toegenomen naar 59.120. De hectares die in omschakeling zijn, zijn van nieuwe bedrijven die omschakelen naar biologisch, maar ook van bestaande biologische landbouwbedrijven die nieuwe grond laten omschakelen.

Biologisch per provincie in 2015

Gelderland telt de meeste biologische bedrijven, Zuid-Holland de meeste biologische boeren en Flevoland heeft het grootste biologische areaal. Flevoland blijft in 2015 de provincie met het grootse biologisch areaal: 10,3% van het totale landbouwoppervlak. Noord-Holland en Drenthe volgen met respectievelijk 4,8% en 3,9%. In Zeeland wordt op slechts 1,5% van de landbouwgrond biologisch geboerd.

BRONSkal
Vorig artikelWortelwirwar maakt het schimmels lastig
Volgend artikelEU-stemming over glyfosaat uitgesteld
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in