Succesvol ecologisch moestuinieren dankzij een gezonde bodem

Dagcursussen voor beginnende en gevorderde moestuinders

De bodem is de basis. Een gezonde, vruchtbare bodem is een belangrijke sleutel om succesvol gezonde groenten te kunnen telen. In de moestuin is het niet moeilijk om de bodem goed geschikt te krijgen, maar daarvoor is wel de nodige basiskennis, maar natuurlijk ook voldoende eigen inzet en tijd vereist. Janneke Tops van Gezonde Moestuin biedt dit najaar weer 2 cursusdagen aan, voor beginnende en gevorderde moestuinders, waarin de moestuinbodem centraal staat.

Tijdens deze dagen komt veel basiskennis aan de orde, zoals kenmerken van verschillende bodemtypes, het belang van humus, de werking van het bodemvoedselweb en diverse vormen van compost. Daarnaast worden veel praktische tips gegeven over hoe je deze kennis in je eigen moestuin kunt toepassen. In de middag kunnen tevens persoonlijke, specifieke tuinvragen behandeld worden.

De ‘Basiscursus Gezond Moestuinieren’ is gericht op beginnende moestuinders, maar de ervaring heeft geleerd dat ook mensen die al moestuinervaring hebben veel opsteken deze dag. De cursusdag ‘Succesvol moestuinieren dankzij een gezonde bodem’ is gericht op mensen die al moestuinervaring hebben. De cursussen worden gegeven op verschillende data en locaties in Gelderland en Brabant.

Meer informatie en aanmelding: www.gezondemoestuin.nl

BRONBiojournaal
Vorig artikelPop up center Gaaf Groen geopend in Alkmaar
Volgend artikel14 september: Avondklas bio-imkerij De Oase
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.