Gouden Roerdomp voor biologische bollenboer

De biologische bollenboer Huiberts uit St. Maartensbrug is de winnaar van de Gouden Roerdomp. Gedeputeerde Bond reikte hem deze prijs uit tijdens het Congres GroenKapitaal op 11 februari. Met de nieuwe prijs wil de provincie projecten stimuleren die de biodiversiteit in Noord-Holland verbeteren.

Met de Gouden Roerdomp wint Huiberts workshops, coaching en publiciteit. Gedeputeerde Jaap Bond: “John Huiberts steekt zijn nek uit binnen de bollensector en is echt bezig met de toekomst van de sector. Eerst als pionier, maar steeds meer collega’s sluiten zich aan bij zijn zienswijze.” Huiberts tijdens het congres: “Wij verkopen een bol met verhaal.” Huiberts vertelde dat hij ziektes en plagen bestrijdt met een gezonde bodem, de grond niet meer omploegt en de akkerranden de ruimte geeft zodat daar ook plaats is voor de natuurlijke vijanden van schadelijke dieren.

De biodiversiteit in Noord-Holland neemt nog af. Natuurpartners van de provincie willen het tij samen met de provincie keren. Zij ondertekenden tijdens het congres een verklaring waarmee zij de provincie oproepen samen de natuur te versterken.

Voor meer informatie: Groenkapitaal NH

BRONBiojournaal
Vorig artikelHuismus opnieuw op 1 bij Nationale Tuinvogeltelling
Volgend artikel28 februari en 1 maart: Reclaim the Seeds zadenweekend
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.