Al ruim 200 aanmeldingen voor de Bio1000

Een boeren-burger-sectorgesprek over thema "waarom biologisch?"

Op zaterdag 10 oktober 2015 gaan duizend mensen, die zich betrokken voelen bij biologisch met elkaar in gesprek over de toekomstagenda van de biologische landbouw en voeding. Boeren, burgers en andere betrokkenen kunnen zich aanmelden.

De biologische landbouw en de verkoop van biologische voeding groeit stevig en de verwachting is dat die groei de komende tien jaar onverminderd aanhoudt. Des te meer reden om te kijken of we op de goede weg zijn. De vraag die tijdens de Bio1000 centraal staat is ‘Waarom biologisch?’.

Bij dit gesprek zijn 1000 stoelen beschikbaar. Deze worden verdeeld, waarbij er geloot wordt als er meer belangstellenden zijn dan plekken binnen een categorie:

  • 300 consumenten
  • 300 boeren en tuinders
  • 100 producenten en handel
  • 100 winkeliers en horeca
  • 100 betrokkenen uit maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, onderwijs, overheid, financiële en gezondheidssector
  • 100 tafelsecretarissen, voor het proces en de verslaglegging

De Bio1000 wordt georganiseerd door de biologische sector en vindt plaats bij Plantion BV in Ede. Geïnteresseerden kunnen zich tot 11 september 2015 opgeven via www.bio1000.nl

VIABiojournaal
Vorig artikelRode klaver belangrijke zomerse voedselbron voor bijen en hommels
Volgend artikelOpen dag bij zorgtuin en stadskwekerij Mens en Tuin
Jurgen Nijhuis, woont en werkt in Heiloo (NH) als websitebouwer en schrijver. Hij is de hoofdredacteur van PuurTuinieren en tuiniert zelf in sier- en moestuin.